sâmbătă, 19 aprilie 2014

Starters de Lissa Price ♥ Recenzie

Vă era dor de o recenzie? Mie DA!
Starters (Starters și Enders #1) de Lissa Price

Pentru cei interesați, o puteți comanda de aici. Cartea a apărut la Editura TREI.


StartersSUPRAVIEŢUIREA ESTE DOAR ÎNCEPUTUL

O fată trebuie să facă o alegere cumplită.
Părinţii ei? Morţi.
Fratele ei? Bolnav.
Salvarea? Este posibilă... Cu preţul de a fi altcineva!
În cine poate să aibă încredere?
În nimeni.

Îmbinând literatura science-fiction cu o viziune fantasy asupra viitorului, Startersreprezintă un debut de senzaţie, în care miza e tot mai mare pe măsură ce suspansul creşte.
The Los Angeles Times

Bine aţi venit într-un Los Angeles al viitorului!
Un război biologic a decimat populaţia de vârstă medie. Au supravieţuit doar cei care apucaseră să fie vaccinaţi: tinerii şi bătrânii.
Callie, în vârstă de şaisprezece ani, descoperă Banca de Corpuri unde adolescenţii îşi închiriază trupurile adulţilor înstăriţi ce îşi permit luxul de a redeveni tineri.
Dar neurochipul ei funcţionează greşit, iar Callie ajunge să afle lucruri pe care nu trebuia să le ştie şi ia cunoştinţă de planul diabolic al Băncii de Corpuri...

Aducând în discuţie subiecte legate de societate, ideea de proprietate şi separarea dintre corp şi minte, thrillerul Lissei Price prezintă dozajul perfect de tensiune, personaje credibile şi scene profund emoţionante.
Publishers Weekly
După războiul biologic populația s-a micșorat simțitor, supraviețuind doar cei vaccinați, adică tinerii și bătrânii (și bineînțeles persoanele ”importante” cu mulți bani). Printre supraviețuitori se numără și Callie, dar și fratele ei mai mic care este bolnav. Aceștia trăiesc cu greu în această lume în care Starterii (adică cei tineri) nu au șanse mari de supraviețuire.
Callie rămâne fără bani sau medicamente pentru fratele ei, așa că ia o decizie drastică, se alătură donatorilor de la banca de corpuri, Destinații Splendide, unde adolescenții disperați și fără alte soluții, apelează, închiriindu-și corpul unor Enderii (cei bătrâni) bogați ce își doresc șansa de a fi din nou tineri. Deși totul merge bine la început, la ultima închiriere (pe care ar primi o suma mare de bani, ce i-ar ajuta pe ea și fratele ei) apar probleme grave...

“Oare Cenușăreasa s-a gândit vreodată să-i mărturisească adevărul prințului în seara când s-a bucurat de frumoasa ei rochie de bal? Oare s-a gândit măcar să-i spună, știi, prințe, caleașca nu-i a mea, de fapt sunt o biată slujnică, murdară și descultă, care beneficează de o perioadădeterminată de fericire? Nu. Ea și-a exploatat momentul de grație. Iar apoi a dispărut în tăcere după miezul nopții.”

Îmi aduc aminte că atunci când eram mică, îmi doream mult să ajung mare, presupun că și cei mai învârsta își doresc să fie din nou tineri, să trăiască mai mult, dar în universul creat de Lissa Price, bătrânii fac asta mai mult din lăcomie și ca să profite de bieții copii (adică acești Enderii știu că nu e legal ce face banca de corpuri și știu și situația copiilor, oarecum și totuși nu fac nimic).
Când am văzut cartea eram foarte entuziasmată de ideea unei noi distopii, sunt mare fană a genului, și mi s-a părut foarte originală ideea. Acest mod de a fi ”păpușa” umană a cuiva, ideea ca cineva să iți controleze corpul, în timp ce tu nu ești conștient de ce se întâmplă, e înfricoșătoare și în același timp fascinantă.
Callie mi s-a părut un personaj puternic, matură dar în același timp și puțin copilăroasă (aici nefiind un lucru rău), îmi aduce aminte puțin de Katniss.
Cât despre copertă, am înțeles că autoarea a vrut să ne imaginăm pe noi înșine în Callie, astfel ea rămânând ”necolorată”, cât despre ochi, dacă îmi aduc bine aminte, când erau albaștrii arătau că înăuntrul corpului este altcineva; ea având doua culori, arată că în corpul ei se zbat două minți.
Stilul autoarei nu te lasă să te plictisești nici o clipă, cea ce e bine.
Bine, au rămas multe chestii nediscutate, dar sper ca autoarea să le explice în al doilea volum al duologiei.


”Nu auzisem niciodată pe nimeni să se plângă că ar fi avut creierul obez. Nimeni nu-și acuzase vreodată creierul că ar fi fost prea scund sau prea înalt, prea larg sau prea strâmt. Sau urât. Fie funcționa, fie nu, iar al meu funcționa foarte bine, mulțumesc!”

Notă:


Trailer:

Și tocmai ce am aflat (shame on me) că volumul doi e gata de ceva vreme și coperta arată super!

Enders


Per-total cartea mi-a plăcut și o recomand tuturor!

4 pareri:

Pufuleț spunea...

Imi place recenzia ta! M-ai convins sa imi iau cartea.
Te tuc!

Anonim spunea...

Eu am citit cartea anul trecut, cred ca am imprumutat de la biblioteca in ziua aia vreo 3 carti, printre care si ea, mi-a placut foarte mult , i-am facut si recenzie..Astept sa citesc si volumul doi, poate le voi achizitiona, imi place coperta cartii. Am iubit actiunea acestei carti,

Anonim spunea...

ps. imi place aspectul blogului. TOT asa inainte. Eu mai arunc ceva ochi pe aici, doar ca lunile astea mai putin, stii tu clasa a doispea e un ghimpe urias in spatele oricarei fiinte umane, mama daca as putea sa ma teleportez intr-o carte ce bine ar fi..as cam sta acolo, nu stiu o vesnicie poate , cU DRAG kRISSZU

Madeline McKaler spunea...

M-ai convins sa imi iau cartea !
Multumesc!

Trimiteți un comentariu

Mă bucur că te-ai gândit să lași un comentariu, aștept cât mai multe păreri.

Citeşte. Numai citind mereu creierul tău va deveni un laborator nesfîrşit de idei şi imagini. - Mihai Eminescu

 
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design